Stævneberetninger

Indoor Power Pull 2013, Gamst

Pulloff i Gamst. Foto: Bigfoot foto.

Sidste stævne i 2013 skulle køres i den kæmpe store hal hos Gamst Maskinstation. Stævnet foregik over to dage og vores klasse blev kørt søndag. Spændende felt på 16 deltagere deriblandt et par stykker fra Holland og Finland.

Det er en helt speciel oplevelse at køre indendørs og første træk gik rigtig godt. Der var ikke voldsomt meget bid i banen men John I Extreme Edition fik fint løft på snuden og slæden blev trukket til enden med god fart. Pull off trækket blev desværre en del ustabilt, da traktoren manglede vægt i snuden og det koster bare på farten og dermed træk længden. En 5 plads blev det til. 

Vi siger hermed tak til alle vores sponsore og fans for en spændende og lærerig første sæson.

 

Gamst, 2013. Foto: Bigfoot foto.

DM fianle 2013, Hjallerup

DM finalen i Hjallerup

Finalen i Hjallerup stod til at blive spændende, hvor den samlede DM serie skulle afgøres. 1. og 2. pladsen stod dog uden for vores rækkevidde, men 3. pladsen havde store chancer for at blive besat af ikke mindre end 4 forskellige traktorer. Det betød, at vi skulle have en rigtig god placering på dagen for at blande os på podiet.

Banen var lidt svær at læse, så andet gearet blev valgt i det indledende træk. I pull off'en skulle vi lægge ud, og vi valgte igen andet gear. Det blev til et træk på 100,67 meter med en nærmest ubelastet motor. Så vi måtte sande, at vi igen havde valgt for lavt gear, og at John I Extreme Edition stadig kan overraske os. Vi endte med en 2. plads på dagen og dermed snuppede vi den samlede 3. plads for sæson 2013.

Omend vi er en smule skuffede over vores valg af gear, er vi meget tilfredse med vores samlede placering. Denne første sæson er gået over al forventning, og vi har lært en masse. Vi glæder os til at være med igen næste år. 

Tak til alle som har været med os på sidelinien, her på siden og på facebook. Det betyder alt.  Vi ses til DM serien næste år, og vi slutter 2013 af med at køre det sidste stævne i den store hal i Gamst den 5. oktober.

EC + 6. DM afdeling 2013, Herning

Lørdag aften i Herning

Sikke en fed weekend vi har haft i Herning. Den krævede mindst en fridag på begge sider. Så allerede fredag eftermiddag tog vi afsted til Herning.

Vi er stadig "nye i faget", hvad angår åben ryttergård til sådan et stævne. Vi startede derfor med at bruge omtrent 45 minutter på at hænge et simpelt sejl op, som traktoren kunne holde under, hvis der skulle komme vand. Derefter brugte vi adskillige forsøg på at finde det helt rigtige sted på tilskuerbakken til vores lille indhegning, hvori vores sponsorer og gode venner skulle have plads til trækket om lørdagen.

Lørdag middag havde vi besøg af nogle af vore sposorer, som så frem til en god dag med masser af pulling. På banen gik det super godt. John 1 Extreme Edition lavede et fint lige indledende træk, som kvalificerede os til pull off'en. Banen var sej og meget tung, så der var nok at se til for pullerne. Derfor valgte vi for første gang siden 3. gearet blev taget i brug at køre i 2. gear, hvilket passede rigtig fint til vægt og baneforhold. 100, 69 m. blev det til i pull off'en, og efter endt klassement kunne vi kalde os vinder af 6. DM på Herning Pulling Arena. En titel som vi længe har ønsket os, men som vi førend forventet kunne glæde os utroligt meget over.

Lørdag aften foregik i diskokuglen skær i "Black Beauty" - vores lastbil. Vi håber ikke vi generede nogen med alt for høj musik og lidt for spraglet lysshow.

Om søndagen var tempoet - og lyden - skruet en smule ned, og vi hyggede os med at se noget godt pulling fra tribunerne. Alt i alt en super god weekend med hvad der tilhører, og mon ikke fridagen om mandagen var tiltrængt...?

Næste stævne kører vi i Hjallerup den 24. august til den sidste DM afdeling.

De har vist rottet sig sammen...
EC+DM Herning, 2013.
Sponsorhygge lørdag middag. Herning 2013.

Night Power Pull, Sdr. Hygum 2013

Sdr. Hygum 2013

Power Pull i Sdr. Hygum er altid helt i top. Der var masser af fede traktorer, mange glade mennesker og banen var super god.

Efter turbohaveriet i sidste weekend var det nu spændende, om vi havde fundet en løsning på det  - om man så må sige - tilbagevendende problem. Med godt løft på snuden lavede Thomas og John I Extreme Edition et flot første træk med en god fart på, men med 14 skarpe konkurrenter i klassen var det nu også nødvendigt at komme godt fra start.

Så kampen i pull off'en blev spændende og rimelig tæt. Med 24 cm til nr. to - Red Impact fra Holland - sneg John I sig foran og nappede førstepladsen. Det var en skøn forløsning, at traktoren nu også selv kunne køre fra banen.

Resten af aftenen foregik i teltet... Skål... 😲

Sdr. Hygum 2013

Dansk-Svensk Landskamp 2013, Ekeröd, Sverige

Team John har haft en fantastisk god weekend til Landskamp på Ekeröd-banen i Sverige. Vi tog afsted allerede torsdag eftermiddag for at tilbringe lidt ferie i Sverige, og vejret var super godt. I løbet af fredag ankom flere og flere danskere til Ekeröd, og vi havde et par hyggelige aftener.

På banen klarerede John I Extreme Edition det godt. I første træk ville pulleren helt fra start mod venstre, og der skulle en hel del brug af sidehjulsbremsen til at rette den ind igen. Det lykkedes dog, og så var vi videre til pull off'en. Her blev trækket snore lige fra start, og alting tegnede godt. Lige indtil vi nåede derud, hvor slæden blev rigtig tung. Her tabte pulleren pludselig pusten, og så blev det tydeligt, at endnu et turbo-haveri havde fundet sted. ØV!

Det største lyspunkt var helt klart, at John I Extreme Edition vandt med et træk på 100,28 m. i pull off'en - ca. en meter længere end nummer to. 

Stævnet i Ekeröd var rigtig godt. Der var super godt bid i banen, masser af traktorer til at bugsere og nogle fine forhold i forbindelse med campingplads osv. Det er klart den bedste bane vi endnu har kørt på i 2013. Tak til SVAMP for en god weekend på svensk grund.

Ekeröd, 2013
Ekeröd, 2013

5. Dm 2013, Korskroen

Efter haveriet i Testrup er John I Extreme Edition blevet repareret, og en ny turbo er blevet monteret. Dog blev det i Korskroen idag ikke til megen jubel, da pulleren ikke rigtig kunne få fat i banen. Derfor kørte vi igen i højeste gear uden egentlig at belaste motoren. 

Efter en opstart med alt for meget hjulspind og alt for lidt fart på traktoren samt en del brug af sidehjulsbremser endte pulleren på ca. 78 meter, hvilket ikke rakte til en podieplads denne gang.

Vi har igen idag lært en lektie om, hvordan traktorens opsætning ikke skal være til en bane med mindre bid i. Men mon ikke vi kommer efter det en dag.

I næste weekend tager vi et smut til Ekerød i Sverige.

4. DM 2013, Testrup

Alle tre er lige høje. ;-)

Jubelen var stor idag, da vi fik et godt pull off træk i Testrup, men da det hele gik aller bedst, sagde det BUUUM, og så sprang turboen til himmels. En ordentlig flamme op af røret og en masse hvid røg ud under hjelmen. Nødstoppet var klappet i, og det var sandsynligvis årsagen til havariet.

Da vi blev trukket fra banen, rumsterede det unormalt nede i gearkassen, og vi kunne hurtigt konstatere, at bolten, som holder bundakslen på plads, var rykket ud af hullet. Øv øv øv. Både en turbo OG en gearkasse på én gang.

Heldigvis har vi idag fået skilt traktoren ad, og det viste sig, at skaden i gearkassen ikke var så stor som først frygtet. En ny turbo er sat til bestilling, så mon ikke vi snart er kørende igen?

Det bedste af det hele er, at John 1 Extreme Editition fik sin første sejr på trods af nedbrud på maskineriet. Det var virkelig dejligt at se, at der er nogle hestekræfter i motoren. I videogalleriet ligger video af pull off trækket.

Pull off træk i Testrup (Foto: Claus Jensen).
Adskilt efter 4. DM i Testrup.

Gl. Estrup Landbrugsmesse 2013

Ole, Helgenæs Maskinstation

To dages udstilling på Helgenæs Maskinstations stand på Gl. Estrup Landbrugsmesse trak mange interesserede til. Det blev en stor succes både for os og for Helgenæs Maskinstation samt Skandinavisk Landbrugsplast.

Lørdag kl 13 startede vi traktoren op til ære for alle de mange mennesker, som var omkring os. Efter at have varmet motoren op gav vi max omdrejninger, hvilket desværre førte til en defekt på motoren. Samme aften kunne vi efter adskillelse konstatere, at det var en udstødningsløfter på knastakslen, som var gået til. ØV! Det betød nemlig, at der ikke var mulighed for at køre med ved stævnet på messen dagen efter.

Dog var interessen ikke mindre om søndagen, hvor vi igen stod på standen. Nu har vi 14 dage til at få repareret John I, så vi kan blive klar til DM afdelingen i Aalestrup.

Vi vil gerne benytte lejligheden her til at sige mange tak til Helgenæs Maskinstation for en rigtig god weekend. Ikke mindst til at de ansatte, som gjorde et stort og flot stykke arbejde. Sådan et team er en fornøjelse at have med sig.

Opstart kl. 13. Gl. Estrup Landbrugsmesse, 2013.
Team John sammen med Helgenæs Maskinstations superteam. Gl. Estrup Landbrugsmesse 2013

Opvisning i Linde, 2013

Idag skulle prøven stå for Karina, som skulle køre traktoren. Det var et opvisningstræk i den lille by Linde, som ligger et stenkast fra vores bopæl. Derfor var interessen fra de lokale besøgende kæmpe stor, og vi fik snakket med en masse mennesker. Især var børnene vilde med at få lov til at sidde i sædet og blive fotograferet af forældre eller bedsteforældre. Alle pædagoiske evner blev taget i brug overfor de mange gode spørgsmål børn kan stille.

Karina trak to gange full pull, og var helt tilfreds med det resultat. 

Linde, 2013

3. DM 2013, Allingåbro

Et solrigt og meget varmt vejr prægede dagen på Allingåbro Pulling arena. I hvertfald var det varmt at være pakket ind i brandsikkert udstyr i de varmeste middagstimer.

Præstationen rakte idag til en 4. plads, hvilket vi er delvist tilfredse med. Vi er glade for placeringen men dog lidt ærgelige over, at vi igen ikke fik motoren belastet nok. Det valgte gear var for lavt. Vi skal vænne os til at køre den nye puller og lære at kende, hvad der ligger under motorhjelmen.

Tak for en fed dag til et godt arrangement.

Allingåbro, 2013

2. DM 2013, Visby

Turen gik onsdag aften til Højer for at lægge vejen forbi Michael og hans familie inden 2. DM i Visby torsdag. Her var der - som altid - overordentlig god forplejning med kød på grillen til aften og et dejligt morgenbord at stå op til torsdag.

Vores træk i Visby gik lidt bedre end sidst. Denne gang kom vi da ud af starthullerne, og John 1 gjorde det pænt. Tilvænningen med at køre sådan en ny puller sker ikke på en dag, så i det første gældende træk ville pulleren af banen, og Thomas kunne ikke holde den indenfor stregerne. Derfor nåede vi ikke langt nok til at komme med i pull off'en. Vi fik dog lov til at køre med udenfor konkurrence, og denne gang kom John 1 ud på 89,7 meter, hvilket rent metermæssigt rakte til en hypotetisk 2. plads. ;)

Denne gang kunne vi stolt præsentere vore nye sponsorer; Skandinavisk Landbrugsplast og DLG, som i samarbejde med Helgenæs Maskinstation, som forhandler Mistral wrapfilm og Cobra bindegarn.

Tusind tak til Michael og Tina for super forplejning og for en hyggelig aften og dag i det sønderjyske.

Visby, 2013

1. DM 2013, Herning

Herning, 2013

Første stævne med den nye puller. Kl. 02.30 fredag nat var der endelig læsset og pakket til dagen, hvor John I Extreme Edition skulle køre første gang. Dagen startede dog med et mindre uheld, da "Black Beauty" - vores lastbil - begyndte at sætte ud. Det krævede en lille efterfyldning med diesel for at nå til Silkeborg, hvor tanken blev fyldt op.

I Herning blev pulleren endeligt certificeret og godkendt. Dog blev præstationen ikke den store, da der blev problemer med koblingen, så det var umuligt at sætte pulleren i gear. Det bliver der i skrivende stund arbejdet på at få udbedret, så vi kan prøve til igen til næste stævne i Visby.

Der har været stor opmærksomhed ved stævnet idag, og vi skal gøre vores bedste for at give en god oplevelse på banen til næste DM.

Tak til alle de folk, som har været med til at få projektet til at lykkes indtil videre. Det være sig sponsorer, familie og venner. Tak for hjælpen!

John I Extreme Edition - Herning 2013