Stævneberetninger

8.DM på Outrup speedwaybane - Finalen

Efter haveriet i Hjallerup fik vi travlt i værkstedet. Planen var at skille motoren helt ad og lave eftersyn på undermotoren når vi alligevel skulle ha nye forringer i. Krumtappen blev sendt til gennemlysning og alle de andre dele gået igennem. Krumtappen fejlede intet og alle lejer var rigtige fine så motoren blev samlet igen med seks nye forringer. Ugen op til finalen blev der holdt nogle dages fri fra arbejdet, så John I Extreme edition kunne blive klar.

Vi ankom ved tre tiden til Outrup speedwaybane, som virkede til at være et godt sted til pulling med rigtige gode forhold. 4500kg Farmstock skulle køre som den sidste klasse og vi skulle starte som nr to. Første træk gik nemt udover de 100 m. Banen var desværre slet ikke god, så vi var nødt til at flytte al vægt bagud og forsøge at komme blødt fra start. I pull off skulle vi lægge ud og kom rimeligt godt fra start, så trækket endte ved 88 m. Det ragte desværre kun til en anden plads på dagen, MEN til en første plads samlet! Vi kan nu med stolthed kalde os DANMARKSMESTER 2014!

Stor tak til alle sponsore! 

7.DM i Hjallerup

Banen i Hjallerup var meget god og der blev kørt nogle flotte træk. Karina var chauffør på pulleren og indledende træk gik fint, dog viste loggeren nogen høje temperature. Intercooleren fik skiftet vandet, turbo og vandindsprøjtning blev kontrolleret. Vi skulle for slæden igen og nu måtte det bære eller briste. Det førte til en førsteplads med 88 meter, 5 meter foran nr 2, men igen endte det brat med en smadret turbo, som skulle vise sig ikke være eneste skade. Vi kunne ikke starte pulleren igen og efter topstykket blev afmonteret, kunne vi konstantere at alle seks forringer var ødelagte af stumper fra den sprungne turbo.. 

Nu er spørgsmålet om vi skal sige tak for i år og 'nøjes' med en samlet anden plads, da der er en del arbejde for at blive kørende igen.

Sidste DM afdeling er i Outrup d. 20 september så det kan godt nåes.. 

Euro Cup/6. DM i Brande

Foto: Bigfoot Foto

Efter reparation af turbo var vi klar til at køre til Brande fredag aften. Vi havde Mobildiskotek BakXi med, og han lavede et virkelig flot setup med lyd, lys og festlig stemning. Vi skulle først køre søndag, så vi benyttede os af den gode stemning, og var vist lidt tunge i hovederne dagen efter.

Lørdagen gik med at se pulling og snakke med interesserede besøgende ved pulleren.

Søndag skulle slaget stå, og vi fik i første træk godt fat i den nye bane på Brande Pullingarena. Et Full Pull blev det til, og vi var videre til Pull Off'en. I Pull Off'en var fjedren på slæden blevet strammet godt til, og John I Extreme Edition måtte finde alle kræfter frem fra gemmeren. Det resulterede i en flot førsteplads ca. syv meter foran nummer to. Det var en dejlig sejr, og vi håber vi kan beholde heldet til de sidste tre stævner.

EC/DM, Brande
EC/DM, Brande
EC/DM, Brande

Night Power Pull, Sdr. Hygum 2014

Efter en uges ferie, tog vi til Night Power Pull i Sdr. Hygum. Her skulle vi igen møde hollandske "Red Impact" og vi så frem til en revence. Vi lavede et fint førstetræk, og John I Extreme Edition trak ud på de 100 meter.

I Pull Off'en lægger pulleren godt fra land og der er godt bid i banen. Men, men, men... Det hele kommer til en ende før end planlagt. Allerede inden pulleren bliver rigtigt belastet ryger endnu en turbo til himmels, og vi måtte trækkes af banen. 

Hjem og skrue lidt igen, så vi kan blive klar til Euro Cup/6. DM på den nye pullingarena i Brande i næste weekend.

5. DM i Korskroen

Årets DM i Korskroen er gået af stablen, og banen, som bestemt ikke er af optimal tilstand for tractorpulling, blev også idag en stor udfordring. Samtlige traktorer i vores klasse havde svært ved at få ordentlig fat i banematerialet. Thomas og John I Extreme Edition trak dog slæden ud på de 100 m og gik videre til Pull Off'en. 

I Pull Off'en var pulleren ikke under alverdens belastning på grund af det manglende bid i banen, og vi endte på 98,25 m. Det rakte dog kun til en andenplads idag.

Euro Challenge, Holland

Fredag middag drog vi afsted mod Holland. Euro Challenge klassen ved Power Weekend i Made stod for døren. Black Beauty er blevet udstyret med nye dæk, og i den forbindelse kan vi byde velkommen til vores nye sponsor Vognmand Gert Svith, Grenå. Uden jer var det ikke gået.

Vi ankom på pullingarenaen lørdag nat, og efter et par timers søvn, var vi klar til at pakke ud og melde vores ankomst. Derefter nød vi godt af at se en masse pulling på det kæmpe store areal med ikke mindre end tre baner, hvor der hele eftermiddagen og aftenen var fuld tryk på.

Søndag skulle vores klasse køres, og vi får i andet forsøg trukket slæden til Full Pull, og vi er klar til Pull Off. I Pull Off'en trækker vores hollandske konkurrent Pulling Team Red Impact slæden ud på 96 meter, og vi skal køre bagefter. Vi kommer fra start, men på ca. 93 meter bliver akslen i turboen vredet over, og turboen eksploderer. ØV! Vi må derfor "nøjes" med en andenplads i 4500 kg Euro Challenge. 

Stort tillykke til danske Pulling Team Bette Tage, som vandt 3600 kg Euro Challenge. Tak for en super god weekend.

Der findes video fra stævnet i menuen til venstre.

Made, Holland 2014

4. DM i Testrup

Dagens DM-afdeling i Testrup forløb godt under den bagende sol. Karina var chauffør på pulleren, og lavede to gode træk. Dette resulterede i en sejr med et Pull Off-træk på hele 125 meter.

Nu står den på rengøring og klargøring af pulleren inden næste weekends stævne, som løber af stablen i Made, Holland, hvor vi skal deltage i Euro-Challenge-klassen.

Linde 2014

Foto: Viggo

Det lokale træk i Linde er en tradition og til stor glæde for rigtig mange mennesker. Ja, faktisk hele 3300 publikummer var samlet pinsesøndag i Linde.

Vi kørte to træk for at afprøve en ny opsætning på traktoren. Første træk gik fint uden problemer, men i pull Off'en var John I Extreme Edition og Thomas ikke helt enige om retningen, og pulleren sneg sig ud over den hvide kridtstreg. Dog blev forhjulene placeret godt og grundigt oppe i volden for enden af banen.

Videoen i videogalleriet viser første træk.

Roskilde Dyreskue 2014

Traktortræk for alle...

Fra fredag den 30. maj til søndag den 1. juni stod pulleren til udstilling på vores sponsor DLG/Land og Fritids stand på Roskilde Dyreskue. Her var enormt mange mennesker, som var interesserede og stillede masser af spørgsmål. Vi startede traktoren op en gang hver dag, og her stuvede folk virkelig sammen omkring os. 

Vi havde en rigtig hyggelig weekend med DLG/Land og Fritids folk på standen og med alle de mennesker, som kom forbi til en lille snak.

Fredag på Roskilde Dyreskue
Lørdag på Roskilde Dyreskue

3. DM i Visby

Dagen før Kristi Himmelfartsdag kørte vi traditionen tro ned og besøgte Michael, Tina, Mads og Mette i Højer. Her blev vi som vanligt taget rigtig godt imod med dejlig mad og god forplejning. 

Dagen efter stod 3. DM for døren og efter forrige weekends haveri med en sprunget brændstofslange havde vi lidt, der skulle indhentes. Banen i Visby er en hård banan, så vi var spændte på om alt ville holde denne gang. Men det gjorde det og i Pull Off'en endte vi på en træklængde på omkring 113 meter, ca. tre meter længere end nummer to.

Tordag eftermiddag gik med at gøre pulleren godt og grundig ren, så den kunne tage sig godt ud på Roskilde Dyreskue.

Landbrugsmessen Gl. Estrup 2014

Ligesom sidste år stod vi med pulleren på Helgenæs Maskinstations stand til Landbrugsmessen Gl. Estrup. Det var en hyggelig weekend med mange interesserede mennesker. Søndag deltog vi udenfor konkurrence i første afdeling af Farmcuppen. Thomas og John I Extreme Edition satte slæden ud på 116 meter i Pull Off'en og vandt dermed uofficielt konkurrencen.

Herunder findes et link til en video med hele klassen.

https://www.youtube.com/watch?v=_I-t5Z4Xlkk&feature=youtu.be

2. DM i Allingåbro

Virkelig lækkert vejr idag. Dog har vi været forfulgt af et par uheld. Karina var chauffør idag og startede ud med et fint indledende træk, hvor Extreme Edition lavede Full Pull. Derefter begyndte uheldene. Da vi fik åbnet hjelmen på pulleren, konstaterede vi, at vores nyetablerede vandindsprøjtningssystem ikke havde fungeret optimalt. Derfor arbejde vi hektisk på at finde fejlen og få den udbedret. Det blev dog i kampens hede kun til en nødløsning, så vi havde mulighed for i sidste øjeblik at komme frem til start.

Da Karina giver fuld gas foran slæden og skal til at koble til,  opdager hun en mindre dieselolie-tsunami vælte ud på platformen fra motorrummet. Herefter vælger hun at lægge gassen. Ved nærmere undersøgelse finder vi ud af, at en brændstofslange er sprunget, hvorfor det i hvertfald ikke bliver til mere træk den dag. En andensidsteplads til os, en stor skuffelse for teamet og en hulens omgang rengøring af traktoren, var hvad vi fik med idag. Godt vejret var så lækkert.

I næste weekend skal vi udstille pulleren på Landbrugsmessen Gl. Estrup på Skandinavisk Landbrugsplasts stand. Og mon ikke det bliver til et lille træk om søndagen. Kom endelig forbi og få en snak.

1. DM i Brande

Vi har længe set frem til sæsonstart på den nyanlagte bane i Brande. Vejret var koldt og gråt, men arrangørerne havde gjort et fint stykke arbejde. Banematerialet fra Herning Pullingarena er blevet flyttet til den nye Brande Pulling arena, og det fungerede rigtig fint. Senere på sommeren skal der afholdes Euro Cup på samme bane.

Thomas var idag chauffør på Extreme Edition og første træk gik nemt og forholdsvis ubesværet, og vi fik Full Pull. I pull off'en er banen 110 meter, men både vi og en konkurrent kørte ud over 110 meter mærket. For at undgå at køre for tredje gang med ekstra varm motor, blev vi og det andet team enige om at dele førstepladsen. Så to mand øvest på skamlen blev det til.